lauantai 5. toukokuuta 2018

Kuusi siikaa, kolme särkeä ja säähavaintopallo 4.5



Yleensä toukokuussa on ollut niin kiire muitten lajien perään, että loppua kohden paranevaksi mainostettu siikakauden ehtoo on jäänyt aina kokonaan kokeilematta. Tänä vuonna oli selvästi tehty jo niin monta asiaa oikein siikaongella, että kautta päätettiin venyttää ihan viimeiseen saakka. Vesi oli noussut ja sää taas raa'anpuoleinen. Totesimme hetken epäröinnin jälkeen, että perinteisillä siikamestoillamme ei ollut mitenkään inhimillistä kalastaa, vaan siirsimme leirille parisataa metriä toisaalle. Kyllä siinäkin oli salettiin joku joskus kalastanut ja saanutkin siikaa, jotka myös tunnetusti osaavat uida paikasta toiseen.
Ei UFO tai suokaasua, täytyy olla säähavaintopallo

Ensimmäinen kala tuli melkein välittömästi, mikä oli aivan olennaista lisäämään luottamusta uuteen mestaan. Seuraava kala tuli melkein täsmälleen samasta kohtaa kuin ensimmäinenkin, ja kun kellot soivat kolmannen kerran samassa vavat, alkoivat meilläkin kellot soida. Lopulta kaikki vavat pyysivät niin pienessä sumpussa kuin oli ilman siimasotkuja oli mahdollista. Isoimman siian mahasta löytyi tokkoja, pienempien joko katkoja, pikkusimpukoita tai ei yhtikäs mitään.

Sitten se tapahtui. Särki. Sen jälkeen emme siikaa enää saaneetkaan. Kausi oli päättynyt. Vai oliko, asia saattaa vaatia lisätutkimuksia.

Ehdottomasti eksoottisimpana saaliina rannalta löytyi tyhjentynyt säähavaintopallo, jonka korjasimme lähimpään roskikseen lukuunottamatta mittausyksikköä joka kaiketi Sakun mukana päätyi takaisin Kumpulanmäelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti