sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Jäätelökauden avaus Ruoholahden kanavalla 13.5

Äitienpäivä oli mitä aurinkoisin, suorastaan helteinen. Perheen äiti hikoili töissä, me muut suuntasimme askeleemme vilvoittavan veden ääreen Ruoholahden kanavaan. Olimme mustatäplätokkomestoista ehkä klassisimmilla - merituulen vaikutuspiirissä ja sillan varjossa olo oli varsin parahultainen. Oman osuutensa lämpöhalvauksen ennaltaehkäisyyn tarjosi myös kanavan rannassa toimivan jäätelökioskin myyjä.

Kalojen suhteen olimme suorastaan maratontahdissa: ensimmäinen mustatäplätokko oli rannalla taatusti alta kymmenen sekunnin (Yhdellä kädellä! Samaan aikaan sulavan jäätelön kanssa kikkaillen!). Salakka nousi melkein samaa salamavauhdilla. Ehkä kanavasta olisi voinut saada vielä kolmipiikin (tai kivinilkan), mutta tämä lajikirjo riitti tällä erää enemmän kuin hyvin. Vierestä nostettiin ihan komean kokoinen lahna, eli ei kanava toki pelkkä hupionkikohde ole.

Neiti 11 vee ja herra kuusi vee pakotettiin syömään tötterönsä loppuun ennen vavan varteen siirtymistä, mutta sen jälkeen meno oli vakuuttavaa. Neiti 11 vee saalisti nimiinsä päivän monipuolisimman setin onkimalla kiipeilyn ja varpaiden uittamisen ohessa täpliksen, salakan, ahvenen ja särjen, osan varmuuden vuoksi moneen kertaan. Viime kesän täplisongintoja suvereenisti hallinnut herra kuusi vee otti jälleen vahvan kiinnityksen tokkokuiskaajan arvonimeen nostamalla kanavasta aivan valtavan mörököllin. Tuskin onki oli takaisin pyytämässä, kun herra kuusi vee nosti toisen, vielä edellistäkin isomman metusalemin kuiville. Kyllähän täplikset tunnetusti kasvavat isoiksi, mutta tällaisia en ole ennen nähnyt kuin muiden valokuvissa. Lopuksi löytyi vielä todellinen täplispankki, samasta kohtaa nousi yhtenä köytenä toinen toistaan pienempiä tokkolapsia. Annoin venepilkkivavan herra kuusi veelle kamojen pakkauksen ajaksi, niin rannalle nousi - varmaan jo arvaattekin - kolmas isomus. Huikeaa settiä, näillä näytöillä täytynee alkaa vakavasti harkita nuorison ilmoittamista mustatäplätokon onkikilpailuihin, meikäläinen voi suosiolla jäädä huoltoketjuun

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti