torstai 19. syyskuuta 2019

Ryttylä city 22.6

Yökalaan keskellä äärimmäisen stressaavaa, kiireistä ja hieman nuhaistakin viikkoa? Tämän täytyi olla vähään aikaan joko nerokkain tai typerin päähänpistos.

Säädön, sovittelun, auton lainaamisen, soutamisen ja huopaamisen jälkeen olin kuitenkin matkalla kohti Kanta-Hämettä. Sakari odottelisi jossain siellä alkuasukasoppaan kanssa. Aurinko laski, maaseutu oli kaunis ja radiokin soitti countrya - rentoutunut mielentila oli saavutettu jo ennen kuin siimoja oli edes kasteltu vedessä.

Nättejä olivat Vanajaveden rannat, metsässä on aina mukavaa, nuotiolla ei tule istuskeltua läheskään tarpeeksi ja kyllähän ne välillä piippailleet häläritkin sopivasti sähköistivät tunnelmaa.

Kalojen suhteen ilta taisi hyytyä yhteen Sakun saamaan pasuriin. Kohdekaloista ei näkynyt merkkiäkään, vaikka oppaamme oli sellaisen edellisellä reissulla saanutkin. Yllättävän vähän tuo haittasi. Kalattomuutta lukuunottamatta reissu oli suunnilleen niin hyvä kuin olla voi.

Pohjaonkimisessa yöllä on se mahtava puoli, että se suorastaan pakottaa fokuksen nuotiopiiriin (sikäli kun sellainen on), ja järkevät ajanvietteet rajoittuvat syömiseen, juomiseen ja rupatteluun. Silti onget pyytävät koko ajan, joten istuskeluun ja tapahtumattomuuteen sekoittuu innokasta odotusta. Yleensä kotimatkalla tai vähintään seuraavana päivänä väsyttää aivan armottomasti, mutta nyt yökukkuminen tuntui vain ladanneen akkuja - kyllä tämä taisi kallistua tällä kertaa hyvän tuuman, eikä katastrofin puolelle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti