tiistai 18. kesäkuuta 2019

Vähän kauempaa haetut - 6.6, 7.6 ja 8.6.

6.6 Yhtä puuttuu, sanoi piru kun poikiaan laski. Mustatäplätokko puuttui. Ruoholahden kanava oli jo kerran tänä kesänä osoittautunut tokottomaksi, joten piti kokeilla toinen "varma" paikka, Olympiaterminaalin allas. Kuten lainausmerkeistä voi päätellä, ei allas tarjonnut ahvenia kummempaa. Itse asiassa omalle kohdalle ei tuolta ole osunut ikinä kovin kummoista syöntiä, mutta ei sitä silti näköjään osaa kokonaan jättää väliinkään. Vaikka taas tuumin että kyllä tätä parempia kalapaikkoja täytyy keksiä pyöräilymatkan säteellä, luultavasti tuonne tulee taas toiveikkain mielin suunnistettua, ensi kesänä viimeistään. Ja kyllä harmaahaikarat, tiirat, ukkospilvet ja raitis ilmakin ihan mukavia olivat.

7.6 Vanhiksen paras sesonki oli jo kuukauden tai ainakin puoli takana, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä siellä tähän aikaan vuodesta tulisi. Mukaan lähti oman nuorison lisäksi neiti 12 veen kaveri J, ja vähän myöhemmin seuraan oli tarkoitus liittyä Sakari oman neiti kolme veensä kanssa. Ainekset kunnon katastrofiin tai useampaankin olivat siis hyvin koossa. Ensimmäisen onnistuimme kehittämään jo pian, kun neiti 12 veetä noin kaksi päätä pitempi J kiipesi puuhun samoja oksia, ja rymisi komeasti alas. Tästä onneksi selvittiin säikähdyksellä ja parilla naarmulla - haavapyyhettä, sympatiaa ja entistä tiukempi kielto kikkailla vesirajassa. Aikanaan Sakari ja A liittyivät joukkoon, missä vaiheessa siirryimme taaperoikäisille kohtalaisen hengenvaarallisen Pornaistenmuurin kohdalta vähän loivemmin syveneviin vesiin. Eikä yhtään liian aikaisin, koska A onnistui jossain välissä liukastumaan rantakiveltä veteen, mistä nyt onneksi selvittiin säikähdyksellä ja vaatteiden vaihdolla. Ai kalat? Muutama salakka ja pasuri.

8.6. Tervasaari ja jälleen toive tokoista. Herra seitsemän vee olisi ollut kiinnostuneempi Pokemonien jahtaamisesta, mutta tietotekniikan pettäessä kalojen narrauskin sopi. Ei täpliksiä, mutta särkiä, pasureita, ahvenia ja kiiskejä. Kyllä tämä fillarointimestojen joukossa oli ihan kohtuullista
tasoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti