torstai 6. kesäkuuta 2019

Kotivesien kutsu 3.6, 4.6 ja 5.6

Monta kertaa tämänkin blogin sivuilla on tähytty merta etäisemmille apajille, vaikka Itämeri on kotiovelta epäilemättä hitusen lahjakkaamman kivenheittäjän ulottuvilla. Ihan lähimpään rantaan ei taaskaan malttanut jäädä, mutta kovin monta kilometriä ei tämän viikon reissujen toimintasäde ollut. Kokeillaan samalla, helpottaako uusien lajien nimien lihavointi tekstin seasta kenenkään elämää - laittakaa lukijat kommenttia, jos tykkäätte tai inhoatte.

Ensimmäisenä suunnistettiin lähileikkipuistoon, neiti kaksitoista veen ja herra seitsemän veen lisäksi mukaan lähti Henkka seuraa pitämään. Leikkipuiston rannassa oli yllättävänkin kova syönti, ja särkien koko kohdillaan. Ainakaan itse en jaksanut yllättyä, kun ensimmäinen salakka ponnisti lahden sameista vesistä vuosilistalle. Neiti kaksitoista vee vetäisi porukan ainoana mustatäplätokon, ja siirtyi perheen sisäisessä lajikisassa yhden pisteen päähän kärkipaikasta. Kun nuoriso halusi meikäläisestä leikkiseuraa, jatkoi Henkka onkimista paikalle osuneen joviaalin ja kalastushullun pikkutytön kanssa. Sekä tällä, että viikon myöhemmillä reissuilla kiinnitti huomiota, miten paljon ihmisten ilmoilla onkimalla herätti myönteistä huomiota ja kaikenlaisia ajatuksenvaihtoja. Kesä saa suomalaistenkin sosiaaliset luonteenpiirteet esiin. Lajikirjo oli muutenkin varsin kohtuullinen, edellämainittujen evääkkäiden lisäksi nousi ahvenia, särkiä ja pasureita.

Jälkimmäisen reissun kohteessa vesi liikkui hieman rivakammin, eikä sieltä tälläkään kertaa noussut kuin salakoita. Niitä sitten nousikin niin paljon, että pakastimeen asti kertyi syöttikaloja odottamaan jotain tulevia koetoksia.

Kolmikon viimeinen reissu Töölönlahdelle tarjosi nopeasti vuosilistalta joskus jopa kokonaan puuttumaan jääneen sorvan. Viime vuonna lajia tuli yritettyä samasta paikkaa huonolla menestyksellä, mikä alleviivaa keskipäivän huonoutta kalastusajankohtana. Tällä kertaa oltiin jo askelen lähempänä iltaa. Sorvan lisäksi lahti tarjosi potran särjen, mutta pääpaino olikin uimarannalla kahlaamisessa ja nuorison totaalisen kastumisen ennaltaehkäisyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti